Dag 29 – Laos – Luang Prabang

Engasjert lesar som du er saa har du sikkert lagt merke til at eg har hoppa over ein dag, nemleg dag 28. Men av og til saa er det berre ikkje stort som skjer. Vi hadde jo bestemt oss for at vi ikkje turde aa utforske Hanoi, i og med at det innebaerer anten aa krysse gatene eller aa kjore taxi over heile byen… Men dag 29 var ein fin ein! Daa drog vi nemleg med fly fraa Hanoi til Luang Prabang i Laos. Heile turen har vi hort saa masse bra ting om Laos, og spesielt LP, og det stemmer paa ein prikk! For det forste, det anbefales sterkt aa ta fly denne vegen. Heilt utrulig lite stressfylt, med visum paa flyplassen ved ankomst. Berre husk aa ta med USD i kontantar… Den korte kjoreturen inn til gamlebyen, det vil seie den delen av LP som har UNESCO verdsarv-status, var kanskje den roligaste koyreturen vi har hatt. Etter all tutinga i baade Bangkok, Kambodsja og *spesielt* i Vietnam, saa er trafikken her oredovande stille. Ikkje noko stress aa faa hotellrom, men standarden er nokon hakk laagare enn vi har budd paa tidligare. Fann ein halshogd kakkerlakk i bossbotta paa rommet vaart, men faar holde sekken laast og skoen klar til hogg…

Men det er altsaa veldig fredeleg her. Gamlebyen ligg paa ei halvoy med Mekongelva rennande forbi. Det er massevis av koselege restaurantar langsmed elva, billige er dei og. Kan slose bort mange timar over ein BeerLao (650 ml for 1usd :)) stirrande ut paa dei mange elvebaatane som fer forbi. Eventuelt saa kan vi kaste bort resten av tida paa kveldsmarkedet! Bunnlinja er vel at her var det triveleg, og ei deilig avveksling fraa alle storbyane vi har vore i saa langt. Men og litt trist aa komme hit, sidan det betyr at vi har komt til sluttetappen paa reisa vaar. Riktignok har vi enno to veker daa, som er det folk flest har paa ferien sin totalt ;p Foler likevel at vi har hatt altfor lite tid til aa rekke over saa mange land. Treffer heile tida paa folk som reiser rundt i mange maaneder. Veit no ikkje om det er heilt for meg, syns det er heilt fint aa vere heime og, saa kanskje neste gong saa faar eg satse paa like mykje tid, men paa faerre plassar. Blir du med denne gongen Lars? ;)

4 thoughts on “Dag 29 – Laos – Luang Prabang”

  1. hehe…Hanne-Torill…hvis ikkje Lars blir med, så kanskje eg kan ;-) dumt at eg satte i tlf med en forsikringsmann da du ringte, men vi for vel en ny sjanse på tlf…kos dåke masse…stoor klem fra muttern ;-)

  2. Hei!
    Etter så mange år så finner jeg ut at du er i LAOS, når jeg prøver å få kontakt.

    Votten.

  3. POLVOTT! hahaha :D Vel, kjem no heim om berre ei veke! Saa, korsn er livet? Klarer ikkje heilt aa huske kor lenge sida det er sist (irc-loggene staar og stover ned paa loftet ;p) Korsn snubla du over meg eigentleg? Vi er vel ikkje facebookvennar? Maa gjerne bli det altsaa, du veit vel ka du skal soke paa? ;) .htm

  4. Hallaisen. :D:D Ja, det er lenge siden!
    Legger deg selvfølgelig til på facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *