Dag 8 – Kambodsja – Phnom Penh

No har vi vore 1 veke paa reisefot, berre 5 veker igjen. Men det foles som om vi har reist i evigheiter allerede. Idag reiste vi fraa Siem Reap, litt trist, det var ein veldig fin plass med hyggelige folk. Vi tok bussen til hovedstaden Phnom Penh, 5 timar VIP-buss, visstnok. Ikkje veit eg, den blei jo fylt opp med ein del lokale folk og til og med to munkar. Litt stil hadde den no daa. Fekk ei flaske vatn, den hadde do (rett nok maatte ein forst krype gjennom ei 1m hog dor) og saa var det film paa tv. Det vil seie, dei spelte av Kambodsjisk karaoke :D Ganske artige greier faktisk!

Eniveis, vi kom oss no fram og fekk funne oss eit rom paa hostel, 15$ med a/c. Ikkje superbillig, men saalenge Tuva syns det er greit (ho passer paa pengepungen) saa syns eg og det :) Vi var egentlig veldig negativt innstilt til aa komme hit, vi booka jo buss videre allerede i morgon, for vi har hort at veskenapping og aggressiv tigging er mykje utbredt her. Men i dei gatene vi har gaatt saalangt (for aa finne khmer-mat, namnam) saa har det vore ingenting saant. Alle selgarane og tuktuksjaaforene gir seg med eingang vi seier nei takk, saa lenge vi gjer det med eit smil. Det er derimot ganske skittent her og kanskje litt meir skumle gatekryssingar. Omraadet vi bor i virkar dessutan litt kjedelig, utan fine markeder og andre saanne turistgreier, saa vi er ganske keene paa aa ikkje bruke for masse tid her. Tida skal vi bruke paa stranda! Starting from tomorrow… Ser det er meldt nydelige 28 grader i Sihanoukville (og -8 i oslo ;) saa det blir deilig!

Ps, for dei som savner bilder saa har eg hatt litt problem med aa faa lagt ut. Har eit eksperiment i tankane, maa berre finne ein nettkafe med litt mindre rumpedaarlig inet og pcar. Sukk. Egentlig saa er vel det nesten det som er mest uland her saalangt! Skal ikkje klage altsaa (dopapir er nemlig utbredt).

3 thoughts on “Dag 8 – Kambodsja – Phnom Penh”

  1. Spennande lesning, vennen, gleder meg til oppfølgjarane :)

    Kos dokke på stranda!

  2. Kjekt å sjå at dåke kose dåke og at det går bra. Som Lars sier, eg glede meg til å lese meir og endå meir til det kjem bilde. Kos dåkk masse og hels turkameraten din frå gamlemor (og maskråka hehe) *smask*

  3. Hm, no må det då komme eit nytt blogg-innlegg snart, vel? Eller ein skype-telefon :) Fint om du sender ein sms før du ringer på Skype (whenever), slik at eg kan sørge for å vere ved pc-en!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *